COMMUNITY

D•Care Lab wordt gefinancierd met onder andere subsidie uit het Regionaal Investeringfonds (RIF), subsidie van de provincie Drenthe en gemeente Assen. De aanvraag voor deze RIF subsidie is gebaseerd op de successen van de Innovatiewerkplaats Zorg en (sensor)Technologie die vanaf 2015 tot eind 2016 loopt. Deze werkplaats is ook gebaseerd op een brede publiek-private samenwerking en leverde de afgelopen twee jaar prachtige toepassingen zoals het slimme toilet en het ’COPD t-shirt’ op. Zo vormt deze samenwerking tussen meerdere disciplines, op verschillende niveaus mede de basis voor de zorg van de toekomst én verdere ontwikkelingen binnen het onderwijs.

D•Care Lab is een samenwerking van Drenthe College, Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Assen, Provincie Drenthe en 22 zorginstellingen en bedrijven in Drenthe en Groningen.

Maak kennis met onze regio-coördinatoren via onderstaande BLOGS. Informatie over onze aanpak en relevante documenten over de achtergrond van het project zijn hier te vinden. 

AGENDA

Conferentie Consortium voor Innovatie

27 en 28 oktober 2020

Dit jaar is Drenthe College de gastheer voor de grote CvI conferentie. Locatie is de inspirerende omgeving van Wildlands en het Atlas Theater in Emmen. Hier zullen we als practoraat vertellen over wat we allemaal doen en welke waarde het practoraat heeft voor onderwijs en werkveld. 

Locatie:
Emmen

Tijd: 9-17 uur

Bekijk de agenda

BLOGS

02.10.2017

Jakob Veldman (coördinator Emmen) stelt zich voor…

De combinatie zorg en techniek is voor mij niet vreemd. Zorg kan niet zonder techniek en andersom.

Jakob Veldman (coördinator Emmen) stelt zich voor… De combinatie zorg en techniek is voor mij niet vreemd. Zorg kan niet zonder techniek en andersom.zorg technologie

01.11.2017

Mariska Spieard (coördinator Assen) stelt zich voor...

Technologie is in de zorg van vandaag niet meer weg te denken. Wat mij interesseert, is de manier waarop die wordt ingezet.

Mariska Spieard (coördinator Assen) stelt zich voor... Technologie is in de zorg van vandaag niet meer weg te denken. Wat mij interesseert, is de manier waarop die wordt ingezet.zorg technologie

12.12.2017

Heike van Zaal (coördinator Meppel) stelt zich voor...

Mijn naam is Heike van Zaal en ik ben werkzaam als docent Gezondheidszorg & Welzijn binnen Drenthe College in Meppel.

Heike van Zaal (coördinator Meppel) stelt zich voor... Mijn naam is Heike van Zaal en ik ben werkzaam als docent Gezondheidszorg & Welzijn binnen Drenthe College in Meppel.zorg technologie

PARTNERS

Koninklijke Visio
Horus-VR
Avics
Dignis
Domesta
DrentheCollege
Eduactief
Espria
Feniks Engineering
Gemeente Assen
Hanze Hogeschool
HHR
iCare
InterZorg
Martini Ziekenhuis
Provincie Drenthe
Tangeborghe
Treant
UMCG
UnitedCare
VDL
VNN
WZA
Zorg Innovatie Forum
Zorgbelang Drenthe
ZorgZaak
Zorg Plein Noord
ZZWD

INSPIRATIE LINKS: