PRACTORPRAAT

DATUM: 01.02.2017   /   FOTO: Mark Wiele
AUTEUR: Aad Oosterhof, practor Zorg & (Sensor)technologie

Aan de slag

Sinds 1 februari ben ik, Aad Oosterhof, actief als practor voor het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie vanuit Drenthe College. Een ontzettend leuke maar ook hectische klus! Ons streven is om met het practoraat een goed werkende multidisciplinaire- en mulitlevelsamenwerking tot stand te brengen tussen Mbo, Hbo, zorg en bedrijfsleven op het vlak van zorg en technologie. Een pittige en omvangrijke opdracht waarvoor we inmiddels al een aantal mooie stappen gemaakt waarover ik graag wat wil vertellen. 

Projecten voor studenten

Vanuit een inventarisatie bij alle zorginstellingen en bedrijven die bij het practoraat zijn aangesloten blijkt dat er twee soorten projecten zijn waar studenten een bijdrage aan kunnen leveren:

Projecten waarbij een frisse blik nodig is (Wat kan er anders? Waar is behoefte aan in de toekomst?) en projecten waarbij een praktische blik nodig is (bijvoorbeeld; hoe kunnen we zorgrobots beter benutten?).

Coördinatoren

Om die projecten vanuit het onderwijs in goede banen te leiden hebben we in elke regio (Assen, Emmen, Meppel) coördinerende docenten benoemd. Heike, Jakob en Mariska zijn inmiddels al volop bezig en hebben op hun locaties werkgroepen geformeerd . Ook zijn de eerste projecten door studenten al opgepakt bij bijvoorbeeld United Care in Groningen, Tangenborgh in Emmen, en Icare in Assen.

Keuzedeel

Voor komend schooljaar is het keuzedeel Zorg & Technologie compleet ontwikkeld en inmiddels opgeleverd. Dit hebben we samen met onze partner Edu’actief gedaan. In september zullen we het begin van het keuzedeel in september feestelijk aftrappen met de eerste lichting studenten.

Contact

Als practor ga ik vaak interessante bijeenkomsten en ook verzorg ik af en toe zelf ook workshops. We zijn altijd op zoek naar goede ideeën en mooie samenwerkingen, dus contact me vooral als je iets wilt weten via a.oosterhof@drenthecollege.nl.

Delen  Zorg, Technologie