PRACTORPRAAT

23.11.2020

Hoe innovatie werkt: teamwork

Het zal u niet ontgaan zijn. Als practoraat hebben we de NRO-Verbindingsprijs 2020 gewonnen. Hier ben ik natuurlijk erg trots op. Het voelt als een bekroning voor het totale concept van het practoraat: samen met partners uit zorg en welzijn optrekken en daarbij onze studenten invoegen en door middel van design thinking hun frisse en praktische blik in te zetten.

Hoe innovatie werkt: teamwork Het zal u niet ontgaan zijn. Als practoraat hebben we de NRO-Verbindingsprijs 2020 gewonnen. Hier ben ik natuurlijk erg trots op. Het voelt als een bekroning voor het totale concept van het practoraat: samen met partners uit zorg en welzijn optrekken en daarbij onze studenten invoegen en door middel van design thinking hun frisse en praktische blik in te zetten.

22.06.2020

Duurzaam

De afgelopen maanden hebben voor mij in het teken gestaan van het woord duurzaam. Als je dit woord opzoekt in de online Van Dale, is de eerste betekenis ‘lang durend’. En dat is een even simpele als treffende definitie. Want ik vroeg me de afgelopen maanden vaak af: ‘Hoe lang duurt deze corona-periode nog?’ Tegelijkertijd ben ik samen met mijn collega’s in de weer geweest met de verduurzaming van ons practoraat. Dat veelal vanuit de insteek: ‘Hoe kunnen we het practoraat lang durend maken?’.

Duurzaam De afgelopen maanden hebben voor mij in het teken gestaan van het woord duurzaam. Als je dit woord opzoekt in de online Van Dale, is de eerste betekenis ‘lang durend’. En dat is een even simpele als treffende definitie. Want ik vroeg me de afgelopen maanden vaak af: ‘Hoe lang duurt deze corona-periode nog?’ Tegelijkertijd ben ik samen met mijn collega’s in de weer geweest met de verduurzaming van ons practoraat. Dat veelal vanuit de insteek: ‘Hoe kunnen we het practoraat lang durend maken?’.

25.03.2020

Crisis: een update van ons denken

Wist u dat het niet klopt dat het Chinese woord voor crisis, dat uit twee karakters bestaat, samen gevaar en kans betekenen? Waarschijnlijk niet. Dat dit wel zo zou zijn, behoort tot een van de meest hardnekkige misvattingen die er zijn. Deze misvatting heeft momentum gekregen in de speeches van John F. Kennedy tijdens zijn campagnes eind jaren 50 en begin jaren 60. Sindsdien is het een veel gebruikte mythe. Bijvoorbeeld onlangs ook weer door Barbara Baarsma in de DWDD-uitzending van 16 maart 2020.

Crisis: een update van ons denken Wist u dat het niet klopt dat het Chinese woord voor crisis, dat uit twee karakters bestaat, samen gevaar en kans betekenen? Waarschijnlijk niet. Dat dit wel zo zou zijn, behoort tot een van de meest hardnekkige misvattingen die er zijn. Deze misvatting heeft momentum gekregen in de speeches van John F. Kennedy tijdens zijn campagnes eind jaren 50 en begin jaren 60. Sindsdien is het een veel gebruikte mythe. Bijvoorbeeld onlangs ook weer door Barbara Baarsma in de DWDD-uitzending van 16 maart 2020.

20.01.2020

Innoveren vereist lange adem

We zitten in het laatste jaar van de gesubsidieerde periode van het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie. We zijn nu zo’n 3,5 tot 4 jaar aan slag. Inmiddels kunnen we goed beoordelen welke publicaties hout snijden en welke ‘hervertellen’ wat toch al iedereen inmiddels weet.

 

Innoveren vereist lange adem We zitten in het laatste jaar van de gesubsidieerde periode van het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie. We zijn nu zo’n 3,5 tot 4 jaar aan slag. Inmiddels kunnen we goed beoordelen welke publicaties hout snijden en welke ‘hervertellen’ wat toch al iedereen inmiddels weet.  

24.05.2019

En nu verduurzamen!

Sinds het begin van 2019 praten we in alle regio’s over hoe we het practoraat kunnen verduurzamen. In andere woorden: hoe we alles wat we inmiddels hebben bereikt, kunnen doorzetten. Want binnen elke regio (Assen, Emmen en Meppel) is ‘men’ tevreden over wat ons practoraat tot dusverre heeft opgeleverd.

En nu verduurzamen! Sinds het begin van 2019 praten we in alle regio’s over hoe we het practoraat kunnen verduurzamen. In andere woorden: hoe we alles wat we inmiddels hebben bereikt, kunnen doorzetten. Want binnen elke regio (Assen, Emmen en Meppel) is ‘men’ tevreden over wat ons practoraat tot dusverre heeft opgeleverd.

19.12.2018

De GI Joe vergissing

GI Joe was in de jaren 80 een bekende tekenfilmserie die ik vroeger als kind keek. De serie gaat over een militair actiefiguur die allerlei avonturen meemaakt. Ik keek dit vaak op Sky Channel, een zender op de kabel, waarop ook He-Man en Inspector Gadget te zien waren. Fantastische series.

 

De GI Joe vergissing GI Joe was in de jaren 80 een bekende tekenfilmserie die ik vroeger als kind keek. De serie gaat over een militair actiefiguur die allerlei avonturen meemaakt. Ik keek dit vaak op Sky Channel, een zender op de kabel, waarop ook He-Man en Inspector Gadget te zien waren. Fantastische series.  zorg technologie onderzoek

28.09.2018

Van kwantiteit naar kwaliteit

Het afgelopen schooljaar hebben we als een malle gewerkt aan het realiseren van onze doelstelling: alles oppakken wat we kunnen. Terugkijkend kunnen we zeggen: wat hebben we veel gedaan!

Van kwantiteit naar kwaliteit Het afgelopen schooljaar hebben we als een malle gewerkt aan het realiseren van onze doelstelling: alles oppakken wat we kunnen. Terugkijkend kunnen we zeggen: wat hebben we veel gedaan!zorg technologie

09.04.2018

Lekker proberen

In het domein waar dit practoraat werkt, kom je gauw genoeg Daan Dohmen tegen. Daan is wat mij betreft een van de weinige mensen in dit domein die helder heeft waar het over gaat. Zijn proefschrift is dan ook een inspiratie voor mij.

Lekker proberen In het domein waar dit practoraat werkt, kom je gauw genoeg Daan Dohmen tegen. Daan is wat mij betreft een van de weinige mensen in dit domein die helder heeft waar het over gaat. Zijn proefschrift is dan ook een inspiratie voor mij.zorg technologie

22.01.2018

Een terugblik en enkele inzichten

Nog een paar weken en dan ben ik alweer bijna een jaar officieel practor. Een jaar waarin er veel gebeurd is. Dus deel ik graag onze belangrijkste lessen. Maar eerst: een korte terugblik.

Een terugblik en enkele inzichten Nog een paar weken en dan ben ik alweer bijna een jaar officieel practor. Een jaar waarin er veel gebeurd is. Dus deel ik graag onze belangrijkste lessen. Maar eerst: een korte terugblik.zorg technologie

01.02.2017

Aan de slag

Sinds 1 februari ben ik, Aad Oosterhof, actief als practor voor het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie vanuit Drenthe College. Een ontzettend leuke maar ook hectische klus! Ons streven is om met het 

Aan de slag Sinds 1 februari ben ik, Aad Oosterhof, actief als practor voor het Practoraat Zorg & (Sensor)technologie vanuit Drenthe College. Een ontzettend leuke maar ook hectische klus! Ons streven is om met het zorg technologie