(ONDERZOEKS) PROJECTEN

Visio in Vries brengt technologie dichtbij medewerkers en cliënten

VRIES
BETROKKEN PARTIJEN: Koninklijke Visio

Sinds september jl. staat het (T)Huis van Morgen op het terrein van Koninklijke Visio in Vries. Bij deze instelling is ook een leerafdeling van Drenthe College gehuisvest. Visio heeft een programma opgesteld waarbij alle medewerkers tenminste één keer in (T)Huis voorlichting krijgen over de aanwezige technologie en een verdiepende workshop volgen. De voorlichting wordt afwisselend gegeven door medewerkers van Visio en door studenten van Drenthe College.

 
 
 

Mark Lanting (landelijk coördinator ondersteunende technologie en communicatie van Visio): “Het is mooi om te zien dat de producten ook daadwerkelijk hun weg hebben gevonden naar de cliënt. Dat groepen in de rij stonden om producten te proberen, ervaringen werden uitgewisseld en er plannen zijn om producten aan te schaffen. Het is voor medewerkers niet langer een ver van hun bed show. Medewerkers hebben het de afgelopen 20 weken niet alleen zelf kunnen proberen, vergelijken en ervaren. Ze zijn ook met elkaar in gesprek geraakt hoe ze er binnen hun reguliere werk mee aan de slag kunnen.
Als projectleider is het een heerlijk gevoel om niet te hoeven trekken aan het concept. Medewerkers zien en ervaren de urgentie van het thema. Het is prachtig om te zien dat zij zelf met voorstellen en ideeën komen en zich kwetsbaar op durven te stellen.

Ik ben dan ook zeer tevreden over het resultaat. Het maakt trots dat de locatie het onderwerp zo op de kaart heeft gezet en ermee aan de slag gaat. Blij word ik ook van de samenwerking met Drenthe College en ander partners. Werken in een lerend netwerk is voor Visio nog heel nieuw, maar ik zie heel veel potentie. Samen bereik je simpelweg veel meer.

De inzet van studenten werkt ook goed. Zij geven niet alleen voorlichting, maar maken ook handleidingen van de verschillende producten. Daarvoor verdiepen zij zich in de producten, waarvan zij zelf uiteraard ook veel leren.  Deze kennis wordt daarnaast ook meteen toegepast doordat de studenten ook stage lopen op het terrein en producten dus meteen kunnen introduceren bij cliënten en kunnen uitleggen aan het zorg personeel Opvallend is dat met name de toepassingen rondom ontspanning en vermaak en contact met familie worden omarmd. Daarnaast is er veel belangstelling voor producten die het leven van cliënten eenvoudiger kunnen maken. Dit zorgt bij professionals voor verlichting van de werkdruk.”

 

BETROKKEN PARTIJEN/LINKS

Delen