(ONDERZOEKS) PROJECTEN

Studenten Meppel brengen keuzedeel Zorg & Technologie in de praktijk

MEPPEL E.O.
BETROKKEN PARTIJEN: ZZWD, Noorderboog

Claudia met de PARODerdejaars studenten MZ/VZ die in Meppel het keuzedeel zorg en technologie volgen, verbinden met het Practoraat de theorie direct met de praktijk door onderzoeksvragen vanuit instellingen te beantwoorden.

 
 
 

Smartwatch voor slechtzienden en dementerenden

Zo hebben drie studenten zich verdiept in de mogelijkheden van een Smartwatch voor cliënten die slechtziend of dementerend zijn. Zij hebben hun bevindingen gepresenteerd aan cliënten van Woonzorgcentrum Nijenstede in Steenwijk.

PARO: fijne dagbesteding

Drie andere studenten hebben bij een woonvoorziening van ZZWD in Havelte medewerkers geïnformeerd over de PARO. Studenten Claudia, Sylvana en Romy:  “De informatie die wij gegeven hebben over hoe PARO werkt en wat je met PARO kunt doen vonden ze erg interessant en leuk om te horen. Zelf wisten ze er namelijk weinig van, en door onze informatie kunnen ze nu PARO vaker gebruiken bij activiteiten voor de ouderen. We hebben hen ook informatie gegeven over hoe PARO in elkaar zit. Met deze informatie kunnen ze PARO nu een opknap beurt geven. Wij hebben als groepje een handleiding voor de medewerkers gemaakt en deze aan hen gepresenteerd. Zodat ze als ze iets niet meer weten, de handleiding kunnen bekijken. Ze vonden het erg leuk om te zien hoe wij de instructie presenteerden.”

Ook Jasmijn, Anke en Martine hebben een presentatie gehouden over de PARO en wel aan de bewonersraad van Nijenstede in Steenwijk.  De bewonersraad was enthousiast over de presentatie van de studenten en vond de interactieve zeehond een goed idee voor de bewoners die in een verder stadium van dementie zijn.   De studenten: “Wij vonden het interessant om ons in PARO te verdiepen en we vonden het fijn dat er een mogelijkheid was, om via school, PARO in het echt te kunnen beleven.”

Klappen en zingen bij de tovertafel

Tenslotte hebben drie studenten bij ZZWD in Ruinen onderzocht hoe de tovertafel als dagbestedingsactiviteit kan worden ingezet. Samantha, Lisanne en Laura: “Tijdens het oefenen met de tovertafel met bewoners kwamen er positieve herinneringen op. Er werd geklapt en gezongen. Bewoners vertelden het erg leuk te vinden om actief bezig te zijn met elkaar. “

 

BETROKKEN PARTIJEN/LINKS

Delen