(ONDERZOEKS) PROJECTEN

Het gebruik van De Compaan bij ZZWD

DWINGELOO
BETROKKEN PARTIJEN: ZZWD

Ouderen kunnen kennismaken met beeldschermtechnologie

 

De Compaan is een speciale tablet voor ouderen. Dankzij het toegankelijke ontwerp, de grote knoppen en duidelijke navigatie is deze makkelijk te bedienen. Met de Compaan kan men berichten uitwisselen, foto’s en video’s ontvangen, spelletjes spelen en beeldbellen met familie. De tablet heeft een handige agendafunctie; ook te gebruiken door naasten/mantelzorgers. Voor veel ouderen is het een eenvoudige maar vooral een plezierige manier om contact met hun dierbaren te onderhouden.

Dit project vormt een netwerk van contacten en diensten vanuit inwoners, mantelzorgers, welzijn, zorg, dorpsvoorzieningen en lokale ondernemers. Hiermee wordt samengewerkt om technologische oplossingen te vinden voor alledaagse kwesties voor mensen in een kwetsbare situatie. Dit om het leven een beetje makkelijker te maken.

Studenten van Drenthe College Meppel en/of vrijwilligers zijn beschikbaar voor de eerste uitleg en ondersteuning thuis. De helpdesk van Compaan biedt 365 dagen per jaar ondersteuning en draagt zorg voor beheer op afstand.

 
 
 

BETROKKEN PARTIJEN/LINKS

Instelling: ZZWD

Link naar project 

Delen  Zorg, Technologie, Lopend, Apps, Meppel