(ONDERZOEKS) PROJECTEN

Het gebruik testen van nieuwe tilliften

GRONINGEN
BETROKKEN PARTIJEN: United Care

Een groep studenten mbo Verpleegkunde kreeg de kans om verschillende nieuw ontwikkelde technische zorgtoepassingen te testen. Zij gaven United Care advies over de toepassing van een nieuw ontwikkelde tillift en clip.

United Care richt zich op het ontwikkelen van hulpmiddelen zoals tilliften, badbanden en bedden en voor zorg- en welzijnsorganisaties. De studenten kregen onderzoeksvragen over een veelzijdigheidsclip en een nieuw type tillift en mochten vervolgens aan de slag met de modellen. Tijdens het testen werd elke functionaliteit bekeken en uitgeprobeerd. In eindpresentaties gaven studenten advies aan United Care over de toepassing van de nieuwe hulpmiddelen. Dit leverde verassende inzichten op waarmee de technici van United Care de gebruiksvriendelijkheid van de producten kunnen verbeteren.

Studenten waren blij dat hun mening gehoord werd en waren blij dat ze vanuit hun vakkennis een echt aandeel konden leveren in een product wat ze zelf op de werkvloer gebruiken.

Deze vorm van samenwerking tussen United Care en Drenthe College bleek een echte win-win situatie. Dit project zetten we voort in samenwerking met onder andere Interzorg.

 
 
 

BETROKKEN PARTIJEN/LINKS

Bedrijf: United Care
www.unitedcare.nl

Interzorg
www.interzorg.nl

Delen  Zorg, Technologie, Afgerond, Project, Assen