NIEUWS

DATUM: 11.03.2019   /   FOTO: Hackaton studenten
AUTEUR: Hackaton

 

What the Hackaton?

In het weekend van 9 en 10 maart werd een hackaton georganiseerd in Emmen.​Deelnemers uit verschillende landen, met verschillende achtergronden en van verschillende opleidingen werkten in teams aan verschillende uitdagingen uit het bedrijfsleven. Vanuit het practoraat Zorg & technologie van Drenthe College deed 2de jaars student verpleegkunde Mathilde Lindren mee.

De opdracht voor het team van Mathilde (met de naam Zorgenloos) was "maak een systeem waarmee het werken in de thuiszorg voor een verpleegkundige gemakkelijker wordt".

Dertig uur en weinig slaap later lag er een werkend product klaar om gepresenteerd te worden aan de jury. Het team had een platform gemaakt voor meldingen van zorgvragers. In overleg met de zorgvrager wordt vastgelegd welke meldingen gemonitord moeten worden en bij wie deze terecht moeten komen. Zo zou bij een niet medische melding de buurvrouw gewaarschuwd kunnen worden en bij een medische melding bijvoorbeeld de verpleegkundige. Voor de meldingen werd gebruikt gemaakt van verschillende bestaande sensoren en systemen

Docent Jakob Veldman: “Wat ik als toeschouwer vooral heb gezien is hoe mooi de samenwerking tussen (studenten) techniek en verpleegkunde kan zijn en wat voor mooie producten dit op kan leveren. Beide specialisten hebben prachtige ideeën waarbij soms de finesses missen. Door de deskundigheid van beide groepen samen te voegen maak je een compleet product. Voor volgend jaar hebben we al besloten weer mee te doen!”

 

Delen