NIEUWS

DATUM: 21.01.2020

Het Practoraat Zorg & Technologie maakt sinds dit schooljaar gebruik van een mobiele unit waarin een huiskamer vol domotica en zorgtechnologie is ingericht. Door de mobiele unit een paar weken op de locatie van een zorg- of welzijnsinstelling te plaatsen kunnen medewerkers dichtbij en laagdrempelig kennis maken en experimenteren met beschikbare technologie. Bovendien kunnen zij  zorgvragers of mantelzorgers meenemen naar de unit om producten te demonstreren of te laten uittesten.  In de unit zijn in ieder geval één dag per week studenten en een docent van Drenthe College aanwezig om voorlichting over de producten te geven. De unit – met de naam (T)Huis van Morgen - is te huur.

Uit de onderzoeksvragen die vanuit instellingen voor zorg en welzijn bij het Practoraat komen blijkt dat er niet zozeer vraag is naar het ontwikkelen van nieuwe technologische hulpmiddelen, maar vooral naar het toepassen van bestaande technologie door zorgprofessionals. Medewerkers in de zorg voelen zich vaak nog onvoldoende vertrouwd met de technologie of hebben onvoldoende vertrouwen in de werking ervan. Het is dan ook nodig dat medewerkers de kans krijgen met hulpmiddelen te experimenteren en de meerwaarde te onderzoeken. Tegelijkertijd is de werkdruk in de zorg hoog en is er weinig tijd voor bijscholingsactiviteiten. 

Klik hier om een beeldimpressie te krijgen van (T)Huis.

(T)Huis van Morgen is te huur. Meer weten? Neem contact op met Warja de Lange, projectleider. W.delange@drenthecollege.nl; 06-23900353.

 

Delen